Sahabi kavramının anlamını araştırıp öğreniniz

Sahabi kavramının anlamını araştırıp öğreniniz
Sahabi kavramının anlamını araştırıp öğreniniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Sahabi kavramının anlamını araştırıp öğreniniz

Ödev cevabı kısaca : "Sahabi", İslam peygamberi Muhammed'in (s.a.v.) yaşadığı dönemde onunla birlikte bulunan ve inanan Müslümanlara verilen addır. Sahabiler, İslam'ın ilk döneminde peygamberin yanında olan ve ondan öğüt alan kişilerdir. İslam tarihinde büyük bir öneme sahip olan sahabelere derin saygı duyulur.

Sahabi, İslam tarihinde özellikle Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) döneminde çok karşılaşılan bir terimdir. Sahabe, sahabi, ashab veya Eshab-ı kirâm olarak da anılır. Peki, sahabe nedir ve kimlere sahabe denir? İşte sahabe kavramının anlamı:

  • Sahabi, Hz. Muhammed’i (s.a.v.) peygamberliği sırasında görmüş olan, O’nunla konuşup görüşen, O’na iman edip Müslüman olan ve yine Müslüman olarak ölen kişiye denir.
  • Sahabe, sahabi kelimesinin çoğuludur. Yani Peygamberimiz’e (s.a.v.) iman edip, O’nunla bir araya gelen ve Müslüman olarak ölen kişilerin hepsine sahabe denir.
  • Sahabi kelime anlamı olarak dostlar, sahip çıkanlar, arkadaşlar, koruyanlar anlamlarına gelmektedir.

İslam alimleri, Peygamberimiz’i (s.a.v.) gören herkesi sahabi olarak nitelendirmemiş, sahabe olabilmek için bazı şartların oluşması gerektiğini vurgulamışlardır. Sahabe olmak için:

  • Hz. Muhammed’i (s.a.v.) görmek,
  • Hz. Muhammed’i (s.a.v.) ile sohbet etmek,
  • Hz. Muhammed’e (s.a.v.) iman edip Müslüman olmak,
  • Ve Müslüman olarak ölmek gerekmektedir.

Buna göre, sahabe, Peygamberimiz’i (s.a.v.) gören, O’na iman eden ve Müslüman olarak ölen kişidir. Sahabeler, İslam’ın ve Kuran’ın sonraki nesillere aktarılıp öğretilmesi, korunması ve yayılması yolunda hayatlarını ve her türlü değerlerini ortaya koyarak yaşamlarını ona göre düzenleyen kişilerdir. Sahabeler, Müslümanların en hayırlısı olma şerefine ermişlerdir.

0
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.